A használt raklapok új élete

Az EUR raklapok a szállítmányozáson és raktározáson túl számos kreatív módon hasznosíthatók, ha már nincs rájuk szükség.

A használt raklapok újra hasznosításával óvhatjuk a környezetünket, és kiélhetjük kreativitásunkat is.

Kertünkben a fűszernövényeknek készíthetünk raklapból remek állványt, de a konyhakerti zöldségeknek is könnyűszerrel összeállíthatunk egy magaságyást. A teraszra kerülhet egy kényelmes használt raklapokból álló ülőgarnitúra, asztallal.

A gyerekek számára remek játszótér, kisház vagy kunyhó is épülhet a raklapok felhasználásával.

Nem csak az udvaron, bent a házban is hasznosíthatjuk a fa raklapokat. Kis túlzással bármilyen bútor elkészíthető belőlük, csak egy kis kézügyesség és megfelelő szerszámok, és persze fantázia szükséges hozzá.

A legegyszerűbb, amit komolyabb barkácsolási munkák nélkül is elkészíthetünk, egy ágy. Ehhez elegendő pár raklapot egymás mellé helyezni, a tetejükre pedig egy matracot fektetni. Még hangulatosabbá tehetjük, ha a lécek közé égősort rejtünk el.

Fali polcrendszer is egyszerűen készülhet, de étkező vagy nappali ülőgarnitúra is, bár utóbbiakhoz bizonyára szükség lesz némi barkácsolásra.

A használt raklapból készült bútorok elsősorban vintage stílusú otthonban mutatnak a legjobban, de akár a modern környezetbe is beilleszthetők.

Bármilyen bútort is készítünk az EUR raklapokból, fontos, hogy előtte simára csiszoljunk minden felületet, hogy elkerüljük az esetleges sérüléseket, melyeket a fából kiálló szálkák okozhatnának. Érdemes a fát kezelni lazúrral vagy valamilyen festékkel lefesteni, ezáltal tartósabbá válik, és hosszú éveken át lehet éke lehet otthonunknak.