EUR raklap

Az úgynevezett EUR raklap a világ egyik legelterjedtebb raklap fajtája, egyes becslések szerint jelenleg körülbelül 450-500 millió darab lehet belőle forgalomban az egész világon.

Az EUR raklapok megjelenése hozzávetőlegesen a 20. század közepére tehető, amikor is az UIC (International Union of Railways) a hatvanas években felismerte egy egységes raklap típus bevezetésének fontosságát. Tekintve, hogy a cél a vasúti teherszállítás megkönnyítése volt, a raklapok méretét úgy alakították ki, hogy a vagonokkal kompatibilisek legyenek. Ma ezeknek a raklapoknak több fajtája is forgalomban van, azonban ezek között mindössze méretbeli különbségek tapasztalhatóak. Az EUR raklapok strapabíróak, száraz fából készülnek, így nem gombásodnak, penészednek. Könnyen felismerhetőek a talpukon található, „EUR” feliratról, amely egy ellipszis formában van keretezve.

Az Európai Raklap Szövetség (EPAL) és a Rail Cargo Austria AG (RCA) 2014-es megegyezése szerint, az EPAL Euro raklapok és az UIC/EUR raklapok egymással cserélhetőek voltak. Az EPAL döntése értelmében azonban 2017. május elsejétől kezdődően a szóban forgó csereképességről szóló megállapodást hatályon kívül helyezik. Az EPAL meglátásai szerint az UIC minőségbiztosítása elmaradt az optimálistól, illetve a hamis UIC/EUR raklapok uniós importja ellen sem tett megfelelő lépéseket. Ennek ellenére a megállapodás természetesen nem egyik napról a másikra, hanem egy átmeneti időszakot követően fogja érvényességét veszteni. A 2017 februárjának végéig legyártott UIC/EUR raklapok 2021. december 31-ig még cserélhetőek maradnak.

Mi, a Pallet Solution Kt.-nél nagy figyelmet fordítunk a vevői igények kiszolgálására. A piacon töltött 20 évünk alatt Magyarország vezető raklap és gitterbox kereskedőjévé váltunk. Termékpalettánkban minőségi új és használt EUR raklapokat kínálunk vásárlóink számára. Az EPAL raklapok gyártására és javítására kizárólag a European Pallet Association e.V. által kibocsátott engedéllyel van lehetőség.

Az EUR-EPAL raklapjaink az UIC-435-2 gyártási standard szerint készülnek, hőkezelésen (ISPM 15) esnek át. Méretük 800 x 1200 x 144 mm, és 1500 kg teherbírásúak. Ezen termékeink összesen 4 féle használtsági fokon érhetőek el:

  • Új EUR raklap: fehér színű, hőkezelt, szárított, új állapotú raklap.
  • Újszerű EUR raklap: fehér vagy sárga színben, sérülés- és szennyeződésmentes állapotban érhető el.
  • Export, szürke EUR raklap: sárga és szürke színű, javított, szennyeződésmentes termék.
  • Szürke EUR raklap: szürke és fekete színben, javított és válogatott állapotban áll ügyfeleink rendelkezésére.

 

Bármelyik EUR raklapot is válassza, biztos lehet benne, hogy a Pallet Solution Kft. szolgáltatásaiban nem fog csalódni!