Raklap gyártás

A Pallet Solution Kft. korszerű raklap gyártó technológiájának és fejlett gépparkjának köszönhetően kiváló minőségű, EUR raklapokat biztosít ügyfelei számára, de a standard mérettől eltérő, szinte bármilyen kialakítású, vagy egyedi méretű raklapok gyártása is lehetséges.

Az általunk gyártott raklapok hosszú életűek, azaz többszöri szállításra, vagy hosszabb ideig tartó tárolásra is kiválóan alkalmasak. Típusuktól és kialakításuktól függően, teherbírásuk 400-1500 kg között alakul. A legelterjedtebbnek számító raklapok, azaz a szabványos EUR raklapok mérete 800 x 1200 x 144 mm, jellemző teherbírásuk pedig 1500 kg.

A raklap gyártás első lépése a megfelelő alapanyagok kiválasztása. Munkánk során igyekszünk a lehető legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozni, hogy termékeinket a lehető legtovább használhassák ügyfeleink. A raklap gyártáshoz nyárfát és fenyőt használunk, de egyedi igények esetén más fából, például keményfából is elkészítjük a megrendelt raklapot, akár egyedi méretben is.

Raklap gyártás fa anyag

Miután az alapanyagok beszállításra kerültek a telephelyünkre, kezdődik a gyártási folyamat. A raklap gyártás során a nyárfát pontos méretre vágjuk. A fejlett gyártási technológiának köszönhetően az elemeket minimális fűrészporral, szinte gyalult állapotban tudjuk méretre vágni.

A méretre vágás és osztályozás (I. osztályú, II. osztályú… stb.) után következik a raklapok összeszegelése, amit egy speciális szegezőgépsor végez, ami összeszegeli őket egy sablon alapján.

Majd következik a minőségjelek, hőkezelés módjának, valamint a helyi növényegészségügyi hatóság által kiadott regisztrációs számnak a raklapba való besütése vagy pecsételése.

A szabvány szerint a fát hőkezelésnek kell alávetni. Az egyik módszer erre, hogy a fát legalább 30 percen keresztük 56°C-on tartjuk, továbbá az EUR raklapot száritani is kell, amivel a fa nedvességtartalma 20% alá csökken.

Az EUR raklap gyártása a UIC-435-2 standard szerint történik.